Новаците Етър и Витоша Бистрица се срещат във Велико Търново в събота, от 13.00 часа на стадион "Ивайло". Мача може да следите на живо с Gong.bg, в GONG PLAY, в ефира на DIEMA, както и на честотите на Дарик радио.

И двата отбора не се намират в добра форма, като от доста време "болярите" не са усещали вкуса на победата, а Витоша още гони първия си успех в елита.

Етър търси качествен офанзивен халф, но това ще се случи през зимния трансферен прозорец.

Във Витоша Григор Долапчиев също ще бъде готов за игра след зимната пауза.

В предходния кръг и "болярите", и "бистришките тигри" инкасираха поражения - съответно от Локо Пд и Черно море. В класирането Етър е 12-и с 12 точки, а Витоша е на дъното с 2 пункта.

Какво сочи статистиката?

- Етър се намира се в най-лошата си форма през сезона с 3 поредни загуби, при които дори не отбеляза гол – 0:1 срещу Левски, 0:4 срещу Лудогорец и 0:2 срещу Локо Пд.

- Иван Стоянов вкара единствения гол (от дузпа) за последната победа на "виолетовите" над бистричани с 1:0 на 8 май тази година във Втора лига, дошла в 6-ата минута на добавеното време. Тогава титуляр в състава бе и наставникът Станислав Генчев (тогава в качеството си на играещ треньор).

- Един срещу друг излизат отборите с най-малко "сухи" мрежи – Етър с 2 (но при гостувания – 0:0 срещу Дунав и Черно море) и Витоша с едва една (0:0 с Пирин у дома)

- Витоша продължава да е единственият тим в лигата, който още не е спечелил точки на чужд терен, като навън е вкарал най-малко голове от всички – 2 и е допуснал най-много попадения – 20.

- Единствен от тима на Витоша Четин Садула има мачове за днешния съперник Етър в Първа лига – 14 с 1 гол в предишния сезон на "виолетовите" в елита – 2012/13 г.

- Серията без победа в елита за старши-треньора на Витоша Костадин Ангелов нарасна на 19 поредни мача – 5 с Пирин Гоце Делчев през ноември-декември 2013 година и вече 14 с Витоша. В този период водените от него отбори са спечелили само 2 точки.