Легендата на Етър, българския футбол и настоящ треньор на Локомотив Сф Красимир Балъков коментира пред „Мач Телеграф“ очакванията си за 100-годишнината на "виолетовите". Той е на мнение, че ще празненствата за вековния юбилей ще са запомнящи се, въпреки незавидното състояние на днешния Етър, който почти на 100-процента ще изпадне от елита.

„За мен Етър е отборът, който ме създаде и изгради като футболист. Спомените ми с този клуб са изключително много. В тима съм играл цели осем години. Винаги ще помня как работихме с Георги Василев – Гочето. За мен беше огромна чест и достойнство да работя с него. Огромно удоволствие беше да бъдем заедно на "Ивайло". Очаквам да стане един истински празник във Велико Търново. 100 години Етър ще бъде хубав празник за целия град. Надявам се трибуните да са пълни и да направим един незабравим ден за този клуб, който винаги ще се помни“, започна той.

„Когато играх за Етър, бях млад и трудно мога да посоча един гол, който да ми е любим. Когато си млад, всичките ти голове и минути на терена са ти любими. Всички попадения, които съм реализирал, са ми любими. Нямам някой, който да е по-специален. Може би тези срещу Левски и ЦСКА. Те са по-специални, защото е различно, когато вкараш на грандовете. Всеки мач с Етър ми е бил любим, защото тогава съм започвал кариерата си. Бях много млад и перспективен футболист. Всеки един двубой ми е бил любим и съм дал сърцето си. Това ме е изградило като характер и футболист. След като натрупах опит, вече отидох в Спортинг, а след това и в Щутгарт. Етър е един емблематичен клуб за България. Трябва да стане един истински празник, независимо какво е моментното състояние на клуба и отбора. В този момент не трябва да мислим за нищо друго освен празника“, завърши легендата на клуба и България.