Легендите Христо Стоичков и Красимир Балъков ще изведат звездните отбори на България и на Етър за 100-ия юбилей на клуба от Велико Търново. Мачът и празненствата ще са на 25 април (четвъртък) на стадион "Ивайло". Имената им бяха обявени първи, като двамата са потвърдили участието си.
 
Ето какво написаха "болярите" в официалния си профил във Фейсбук: 
 
"Той потвърди с готовност и отзивчивост своето участие в стотния юбилей на „Етър“! И ще изведе Пеневата чета срещу „виолетовите“ шампиони на стадион „Ивайло“.
 
Да описваме ли кариерата и успехите му? Едва ли има българин, който да не ги знае прекрасно. Самият той лично написа своята биография с брилянтните си изяви по футболните терени. Разбира се, с помощта на своите съотборници, треньори, приятели, което никога не пропуска да подчертае…
 
Най-разпознаваемото име на българин по целия свят. Защото и до ден-днешен, където и да отидете, споменете ли думата „България“, насреща неизменно следва реакцията: ХРИСТО СТОИЧКОВ!"

Преди това от Етър обявиха и участието на един от символите на клуба - Красимир Балъков.

 
"Боляри! Започваме да обявяваме имената на легендите, които потвърдиха присъствието си на Празника за стотния юбилей на "Етър" и в мача между "Звездите на "Етър" и "Звездите на България".
 
Първото име е не на някой друг, а на КРАСИМИР БАЛЪКОВ! 
 
Легенда на "виолетовите", на "лъвовете" и на световния футбол, с трайно присъствие и успехи в историята на "Етър", "Спортинг" и "Щутгарт". Футболист № 1 на Велико Търново за ХХ век, един от двамата българи, избирани в Идеален отбор на Световно първенство", написаха от Етър.