Главният мениджър на Етър Велико Търново Красимир Балъков даде специално интервю за Дарик радио преди домакинството на Левски от шестия кръг на Първа лига. Специалистът изрази мнение, че „сините“, които в момента са на върха в класирането, имат какво да пазят на стадион „Ивайло“, докато „болярите“ имат какво да покажат след слабия мач с Ботев Враца (0:2).

Един от героите от лудото американско лято през 1994 година засегна и темата с трансферите в клуба. Балъков бе откровен, заявявайки, че няма никакви средства за закупуване на играчи. Той разкри на какъв принцип успява да привлече нови в старопрестолния град.

„За всички отбори мачовете срещу Левски, ЦСКА и Луодгорец са специални. При всички положения искаме да направим хубав спектакъл на стадион „Ивайло“, да зарадваме всички фенове, които ще присъстват на живо и накрая да победи този, който съумее да вкара повече голове и най-вече да победи футбола, защото когато има хора по стадионите, е най-добре за футболистите. Мисля, че този мач ще бъде с друг заряд и за двете страни. Левски има какво да пази, ние имаме какво да покажем след слабия мач с Ботев Враца. Така че, ни очаква спектакъл и един динамичен и да се надявам коректен мач“ , започна Балъков.

Красимир Балъков

източник: LAP.bg

„На всички отбори им трябват точки и на нас ни трябват. Но аз съм реалист и знам, че срещу Левски, ЦСКА и Лудогорец точки може да вземеш, ако имаш късмет и ако всичко върви и не правиш грешки. Аз се надявам дадем всичко от себе си и колкото се може по-малко грешки да правим на терена, за да може да имаме шанс да вземем нещо от Левски. Те са фаворит, ние няма какво да губим и ще дадем всички от себе си“.

„Това е голям проблем в момента при нас. Искаше ми се с най-доброто да мога да изляза срещу добрите отбори. За жалост не е така. От четирима централни защитници, двама са контузени, единият  е болен. Пак ще трябва да правим импровизации, а това не е добре за нас. Но в края на краищата имаме хора и който влезе трябва да даде всичко от себе си и да покаже, че заслужава да бъде в отбора. Това е шанс за другите“, продължи Балъков.

„Дори на мрънкам, като загубиш нали знаете кой е виновен - треньорът. След това са другите. Много отдавна съм във футбола. От мрънкане файда няма, трябва да се стегнем и да дадем, каквото можем на терена. Футболът на първо място е желание, борба и воля за победа, след това са футболните качества. Ако това го няма, после трудно ще изкараш и футболните качества. Имаме това, което имаме. Ще играем с това, с което разполагаме“.

„Сигурно ще има между две и три хиляди фенове на Левски на стадион „Ивайло“. Призовавам също нашите привърженици, макар, че имаме малко по-малко, но такъв мач е интересен за почитателите на футбола, не само на двата състава. Нека да дойдат на стадиона и да си направим хубав спектакъл на стадиона. да бъдем коректни, да няма сцени, да няма лоши неща по стадиона, защото те развалят футбола. Надявам се долу на терена да дадем всичко от себе си и двата тима, за да може накрая футбола да спечели“, призова треньорът.

„По-интересното в първенството сега, сравнено с миналата година е, че сега няма изявени лидери. Има три отбора, борещи се на върха. Това е добре за футбола. Рано е да се говори за златна среда. Първенството излиза в необичайна ситуация. Много тимове, борили ли се за оставане миналия сезон, сега са по-напред. Тези, които бяха на върха, пак са там, но с размествания. Да се надяваме, че тази година първенството ще е интересно“.

По-рано се появиха слухове, че ако Педро Мадейра Родригес спечели президентските избори в Спортинг Лисабон, Балъков ще отиде да работи в португалския гранд.

„Аз съм дал моята подкрепа на Педро Мадейра Родригес. Какво ще стане в бъдеще, нека минат изборите и ще видим. Аз, докато съм ангажиран с Етър, нищо друго не ме занимава. Но подкрепа мога да давам за всеки един, защото аз смятам, че с този човек, Спортинг може да направи тази стъпка, която от години очаква, да спечели титла“, внесе яснота Балъков.

Тази вечер в 19.00 часа Лудогорец гостува на Динамо Кутаиси в първи мач от плейофите за Лига Европа. Балъков пожела успех на шампионите, като заяви:

„Надявам се Лудогорец да влезе в групите. Стискам палци да стане, защото всеки български тим, който го прави – носи точки, носи пари на българските клубове. Ние сме един от отборите, които финансово не стоим перфектно, както на мен ми се иска, затова ще стискаме здраво палци днес Лудогорец да направи необходимото да продължи напред“.

„Не може въобще да става дума за трансфери при нас. Нямаме бюджет, за да купуваме. Един лев не мога да дам да купя състезател. Мога да привлека футболист на база съвсем други компоненти – контакти, нужда от игрово време от по-големите клубове. Такива са вариантите в Търново, аз отдавна търся спонсори и съмишленици, които могат да увеличат бюджета ни, но в България знаете колко е трудно да намериш хора, които да те подкрепят, малко са тези хора с възможности, но ние работим да правим каквото можем“, сподели откровено за финал Балъков.