Аласана Мане се завърна в Етър и днес беше картотекиран в БФС от административния директор Страцимир Тинчев, съобщиха от клуба.  Както е известно, ганайският талант беше при "виолетовите" под наем от Барселона през пролетния полусезон и остави много добри впечатления с играта си, но след изтичане на договора му той се прибра в Испания. 

От Етър обаче изявиха желание Мане да продължи да играе за тима и през лятото Барселона взе решение отново да го преотстъпи на великотърновци.  Досега Мане се готвеше в Барселона по индивидуална програма, изпратена му от Етър, като се изчакваше да се оправят необходимите документи. От днес вече Мане е в България и веднага получи картотека за първенството. "Доволен съм, че съм отново тук. Искам да дам най-доброто от себе си за Етър и да играем успешно, както бе в края на миналото първенство. Въпреки трудностите, които имаше, съм щастлив, че съм отново във Велико Търново", заяви Аласана Мане за клубния сайт. Дали младият талант ще бъде в групата още за предстоящото гостуване на етърци на Септември ще зависи от преценката на главния мениджър Красимир Балъков в зависимост от неговата готовност.

"Доволни сме, че Мане отново е при нас. Дали ще бъде в групата за мача, тепърва ще преценим, но идването му е много позитивен ход. Ще даде импулс на отбора, ще вдигне конкуренцията, а и е добре приет от феновете. При всички случаи ще ни помогне много", коментира Красимир Балъков. Като стратегически мач определи Балъков гостуването на Септември в събота.  "Двубоят е стратегически за двата отбора, единият ще отиде нагоре в класирането, другият - надолу. Познаваме се добре със съперника, мачът ще се реши от моментното състояние. Търсим най-доброто като кадрови възможности за мача. Ще бъде битка, въпрос на влагане от футболистите, разбира се и на шанс. Ние гоним максимума в този двубой", коментира Красимир Балъков.