Етър Велико Търново трябваше да се помъчи доста, но продължава напред в турнира за Купата на България, като успя да елиминира като гост втородивизионния Созопол след изпълненията на дузпи. Редовното време и продълженията завършиха 0:0, като при ударите от бялата точка вратарят Христо Иванов спаси две и лично отбеляза решаващата дузпа за крайното 4:2.

Мачът започна равностойно с итра предимно в центъра. Първата възможност за етърци дойде в 24-ата минута – Кольо Станев центрира отдясно, вратарят изпуска топката, но Преслав Боруков отблизо стреля над гредата. "Виолетовите" наложиха превес и до почивката имаха още едно чисто положение – Иван Михайлов излезе сам срещу вратаря, но вместо да стреля, реши да подава.

Минута преди края на полувремето испанецът Пако Пуертас се контузи и след паузата бе заменен от Пламен Крачунов, а Милчо Ангелов влезе на мястото на Боруков. 

В 52-ата минута Свилен Щерев отправи хубав удар, но топката мина до гредата. До края на редовното време Петко Петков направи още три смени, но етърци така и не застрашиха вратата на домакините. В 85-ата минута Созопол имаше най-големия си шанс, но топката срещна гредата на Христо Иванов.

Така след 0:0 се стигна до две продължения по 15 минути. В първото "виолетовите" пропуснаха още една чудесна възможност да решат нещата – Дани Пехливанов излезе съвсем сам срещу вратаря, но не успя да реализира. Второто отново не донесе голове и се стигна до изпълнения на дузпи.

Вратарят Христо Иванов беше героят за етърци при наказателните удари. Той спаси две дузпи на домакините, докато "виолетовите" бяха точни, и лично реализира четвъртата дузпа за крайното 4:2 за Етър, който отива на осминафиналите.