Чудесен успех постигнаха юношите U17 на Етър, които биха с 4:2 връстниците си от английския Борнемут. Мачът се игра на стадион "Ивайло" непосредствено преди двубоя между представителните отбори на Етър и Литекс.

Двата отбора си разделиха по едно полувреме. Първото бе тотално за "виолетовите", които вкараха четири поредни гола на британския си противник. Още във 2-ата минута след изстрел от фаул и отбита топка настъпи меле, което завърши с точен удар на Димитър Митев за 1:0.

Надмощието на етърци продължи и в 25-ата минута донесе дузпа, отсъдена от главния съдия Михаел Павлов. От бялата точка Юлиян Райков удвои резултата. В 41-ата минута Стелиян Добрев покачи на 3:0, а отново той малко преди почивката с удар от дъгата увеличи преднината на 4:0.

През втората част Борнемут погледна по-смело към вратата на домакините и в 63-ата минута Макнамара от фаул технично завъртя топката за 4:1. Три минути след това Мейуей намали на 4:2. До края на мача възможности имаше и пред двата отбора, но вратарите бяха на висота и не допуснаха нови попадения.