Силните изяви на Преслав Боруков с екипа на Етър не останаха незабелязани в Англия, където той игра в продължение на няколко години. Юношата на Левски се подвизаваше в Шефилд Уензди и феновете на тима се надяваха през настоящия сезон да го гледат в Чемпиъншип, но през лятото "кукумявките" не предложиха нов догоров на нападателя и той избра да се върне в България, където вече има 4 попадения за "болярите" в efbet Лига.

Популярният сред привържениците на английския клуб сайт www.sheffieldwednesday.news посвети специален материал на Боруков. В него авторът Чарлс Джоунс критикува решението на бившия мениджър Гари Монк да не задържи българина и посочва, че той би паснал идеално при новия наставник на тима Тони Пюлис.

"В Шефилд Уензди направиха много грешки към края на престоя на Гари Монк в клуба, но нещото, за което може би ще съжаляват най-много, е освобождаването на Боруков. Отборът има проблеми с нападателите през целия сезон и нито един от футболистите не е вкарал повече от два гола в първенството, а Боруков би бил много подходящ за стила на Пюлис", пише в статията.

"Футболът на Пюлис е директен и за да работи добре тази философия, мениджърът се нуждае от таран, който да води атаката. Ако се върнем към най-успешните отбори на Тони Пюлис, в тях винаги имаше изявен централен нападател - Кенуайн Джоунс, Питър Крауч и Хосе Саломон Рондон. Това са все едри и здрави нападатели, които са заплаха във въздуха, а Боруков е точно такъв", продължава авторът.

"Аз съм мощен и физически силен футболист, мога да задържам топката, да се връщам назад и да печеля въздушни единоборства. Движа се добре без топка. Най-силните ми качества са, че съм здрав и бърз, играя силно с глава. Използвам основно десния си крак, но съм доста добър и с левия", цитиран е българинът, който казва още, че искам да има собствен стил, но оприличава характеристиките си с тези на звездата на Интер Ромелу Лукаку.

В материала се допълва, че Боруков се е оказал на грешното място в грешния момент и още веднъж се подчертава, че неговият профил отговаря перфектно на това, което харесва Тони Пюлис. Споменава се и статистиката, която сочи, че 20-годишният талант бележи на всеки 242 минути в първенството.