Отборът на Левски приема закъсалия тим на Етър Велико Търново в мач от 5-ия кръг на efbet Лига. Срещата е днес от 21 часа и може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg по традиция ще проследим развитието на мача минута по минута. В сайта също може да намерите видео от всеки един гол и всяка интересна ситуация в мача.

Срещата ще се играе на стадион „Георги Аспарухов”, а главен рефер на двубоя е Станимир Тренчев.

Левски ще се опита да запише първа победа като домакин и да продължи възходящата линия на представянето си. В миналия кръг „сините” разбиха с 4:0 като гост новака в елита Монтана.

Ситуацията в Етър не е никак розова. В първите четири кръга „болярите” инкасираха четири поражения. Единствената добра новина за великотърновци може би е завръщането на старши треньора Петко Петков, който преди няколко седмици подаде оставка, но след смяната на ръководството на клуба, специалистът реши да се върне.

35 снимки

Очаква се за Левски повторен дебют да направи Борислав Цонев, който официално парафира със „сините” и се завърна на „Герена”.

До последния момент за срещата ще бъде Найджъл Робърта. Нидерландецът все още не успява да се възстанови на 100% от контузията, която получи при загубата от Царско село. Това означава, че атаката на Левски отново най-вероятно ще бъде водена от Паулиньо. В защитния вал на домакините с проблеми продължават да бъдат Тома Даске и Стаматов, като тяхното участие в срещата също е под въпрос.

Възстановяването на Симеон Славчев върви добре и халфът е все по-близо до завръщане в игра.

Както вече казахме, голямата новина за Етър е завръщането на Петко Петков начело на тима след смяната на Управителния съвет на „болярите”. В същото време великотърновци могат да се похвалят и с входящ трансфер в лицето на Свилен Щерев.

В отбора продължава да тренират и двама португалски футболисти, като все още не е ясно дали ще им бъдат предложени контракти. По време на паузата за националните отбори, Етър игра контрола с ФК Янтра, която спечели с 1:0.