Отборът на Левски следи нападателя Преслав Боруков, който може да стане част от зимната селекция на тима. Младокът в момента защитава цветовете на Етър, но е юноша на „сините". Той направи някои чудесни мачове се екипа на „болярите".

Антон Узунов
77 снимки

Боруков взе участие в 6 от изминалите 8 кръга, като в тях реализира 2 попадения. Той е водещият реализатор на състава воден от Петко Петков. Дебютното му попадение за тима бе именно срещу Левски при загубата с 1:2 на „Герена". След това бе точен и при 1:3 от Локомотив Пловдив на „Ивайло". 20-годишният нападател изигра важна роля и за спечелената точка срещу ЦСКА (2:2) в предишния кръг. Той изработи дузпата за Етър, а след това асистира на анголеца Алдаир Ферейра за второто попадение на „виолетовите".

Боруков е роден на 23 април 2000 година. Той е юноша на Левски. Още на 14 години попада в полезрението на редица английски клубове. През лятото на 2015 година той е продаден на втородивизионния Шефилд Уензди. Заедно с него при "кукумявките" отива и Стефан Гаврилов. Боруков стигна и до първия тим на Шефилд Уензди, като изигра 1 мач за ФА Къп, но не и в Чемпиъншип.