Етър направи трансферен удар, като привлече нападателя Крис Гади. 27-годишният французин, който е юноша на Марсилия, подписа днес договор с "виолетовите" до 15 юни 2020 г., съобщи официалният сайт на Етър.
 
Гади е добре познато име у нас, въпреки че през последните 8 месеца игра за египетския Петроджет. Преди това той обличаше екипите на Септември София, Берое, Локомотив Пд и Спартак Плевен. Общо в България има изиграни 109 мача, в които е отбелязал 29 попадения. Има 16 мача и 2 гола за националните отбори на Франция U17 и U18.
 
"Етър е голям клуб с чудесни фенове, за мен това е добра стъпка в развитието на кариерата ми", коментира Крис Гади минути, след като подписа договор с "болярите". Тепърва той ще бъде картотекиран в БФС и Етър няма да може да разчита на него за днешния мач, но нападателят ще бъде на линия още от следващия кръг.
 
"За мен този трансфер е добра стъпка в кариерата ми, защото Етър е голям клуб с чудесни фенове. През пролетта играх за египетския Пертроджет, но от Етър потърсиха моя мениджър. Етър отдавна проявява интерес към мен, още когато играех за Спартак Плевен, но ето че сега нещата се случиха. Надявам се да вкарал много голове за новия си отбор", заяви Гади.
 
Французинът е вторият привлечен нападател в Етър през последните две седмици. Преди това под наем във Велико Търново от Арда пристиган Ивайло Димитров-Косъма.