Етър надигра Марица с резултат  2:0 в последен двубой от поредния кръг на Втора Лига. Даниел Младенов откри в 37-а минута. Уилсън Фелипе успя да удвои в 60-а минута. В 83-а минута Янко Ангелов си изкара втори жълт, съответно червен картон, за да може гостите да завършат мача с 10 души. 

Домакините започнаха като далеч по-добрия тим. В 20-а минута Даниел Младенов пробва шут, след което същото стори и Ремееш, но и в двата случая бранители блокираха ударите. 

В 24-а минута Радослав Апостолов пропусна след удар с глава. Най-големият шанс обаче дойде в 29-а минута и той беше на сметката на гостите. След голямо неразбирателство между Христо Иванов и защитниците на Етър Мариян Тонев се оказа на празна врата, но топката беше трудна и той не нацели дори вратата. 

Само минута по-късно Ивей Ромееш излезе само срещу Начев, но ударът му беше изчистен в последния момент от гол линията. Мариян Тонев пробва много неточен удар отдалеч в 33-а минута. 

В 37-а минута, все пак, великотърновци откриха. След центриране отдясно Цветомир Тодоров принуди Начев да спасява, но Дани Младенов беше на място и добави за 1:0. В 39-а минута Тонев отново беше близо до гол, но ударът му с глава мина встрани. 

В началото на втората част темпото спадна. Етър, все пак, остана малко по-активен. Ивей Ромееш отправи силен удар отдалеч, но неточен. В 60-а минута всичко изглеждаше решено. Автор на попадението за Етър стана Уилсън Фелипе, който хладнокръвно прехвърли Начев за 2:0. 

В 69-а минута Цветомир Тодоров стреля отдалеч, но Начев изби в ъглов удар. В 75-а минута Фелипе пропусна от броени метри, неуспявайки да направи резултат 3:0. В 80-а минута и резервата в състава на гостите Станимир Димитров се отчете със сериозен пропуск. В 83-а минута Янко Ангелов си изкара втори жълт, съответно червен картон. 

Етър - Марица 2:0

1:0 - Даниел Младенов (37)

2:0 - Уилсън Фелипе (60)

Ето и съставите на двата тима:

Етър: Христо Иванов, Мариян Иванов, Абдиел, Апостолов, Менезеш, Тодоров, Райков, Пехливанов, Ромееш, Младенов, Станев;

Марица: Начев, Иванов, Пейчинов, Лазов, Йорданов, Праматаров, Танчев, Ангелов, Марчев, Атанасов, Тонев;