Стара Загора ще се превърне в място, където ще се проведе една от новите футболни битки. Славните "боляри" на Красимир Балъков гостуват на закъсалия Верея на „Трейс Арена“, за да продължат добрата си форма срещу отборите извън топ 3.

Поражението от Лудогорец преди седмица обаче повдигна много въпроси, заради посланието в думите на Красимир Балъков по адрес на грешника Иван Скерлев: "Подхлъзна се два пъти."

Думи, които могат да означават, че централният бранител ще седне за дълго на пейката или по-лошо – бъдещето му на "Ивайло" е предрешено. Но какви са били подозренията на Балъков остава загадка.

Друг ракурс на случилото се във Велико Търново обаче показва, че "виолетовите" не са били безпомощни и резултатът не описва максимално точно случилото се на терена. А това се потвърждава от спасяванията, които е направил Ренан – бразилецът е отразил 4 удара, а в шест случая се е намесил решаващо при центриране. Това идва да ни покаже, че заключението на Балъков не е прах в очите.

"Играхме добре."

Но имаше ли промяна в Етър на „Армията“ срещу ЦСКА и Етър срещу Лудогорец на „Ивайло“? Може да се изненадате, но отговорът е НЕ. В Борисовата градина четата на Балъков можеше да бъде определен като господар с топката в крака.

Георги Сърмов реализира цели 85 успешни паса, а Скерлев 68. Димо Атанасов, Мане и Артютин завършиха срещата съответно първите двама с 54, а естонецът с един повече. За сравнение играчът с най-много успешни подавания в ЦСКА бе Пинто с 61, а втори бе Чорбаджийски с 57.

Това бяха и единствените футболисти на армейците достигнали границата от над 45 паса.

Нищо различно от Етър и срещу Лудогорец. От бранителите най-успешен бе Пламен Гълъбов – 33 паса, 9 спечелени единоборства и пресечени подавания, както и 2 спечелени борби във въздуха. В средата Сърмов завърши с 64 успешни паса и 8 спечелени единоборства, като само Кампаняро има по-висока успеваемост.

Това описва и онагледява как Етър играе с топката и показва, че бившият халф на Левски е моторът на "виолетовите".

В Стара Загора ще станем свидетели и на дуел между двама от вратарите заемащи най-висока позиция в генералното класиране по статистически данни – Георги Георгиев и Христо Иванов.

Стражът на Верея направи 5 спасявания срещу Септември и пресече 4 центрирания, като игра цели 25 пъти с крака. В играта с топката най-прецизни от Верея са били Иво Иванов и Ндомбу, които са реализирали над 50 успешни паса.

Иванов е спечелил 4 въздушни битки и общо още 3 единоборства. Това го прави играчът с най-добри показатели от заралии в този мач.

Но статистиката показва и един не толкова положителен факт за Верея. Старозагорци разполагат с цели 12 чужденци, но още са без успех в шампионата. И след седмото място през 2016/17 и шестото през 2017/18, то сега пропадането е огромно, а ако Небойша Миличич и футболистите не намерят начин за излизане от кризата скоро, то асансьорът ще ги отведе във второто ниво на българския футбол.