Етър и Локомотив Пловдив откриват петъчната програма в българския шампионат с мача помежду си, който трябва да даде отговор кой от тези два тима ще играе на решителния бараж за Лига Европа. И въпросът изглежда донякъде предрешен. 

Битката стартира от 17:15 часа и можете да я проследите в ефира на NOVA SPORT, както и онлайн на платформата ни PLAY DIEMA XTRA. За вас ще я следим и минута по минута на GONG.BG, а можете да я слушате и по Дарик радио. 

Великотърновци имат наглед лесна задача. Те свършиха голяма част от работата си още в първия мач на "Лаута", когато надделяха с 2:0. Така на реванша само чудо може да попречи на "болярите" да се класират за финалния бараж за Европа. 

На всичко отгоре съперникът им едва ли ще е толкова концентриран върху този двубой. Причината е, че само след пет дни на "железничарите" им предстои исторически финал за Купата на България с Ботев и усилията на отбора ще са насочени изцяло натам. 

Концентрацията определено е на пределно ниво при "болярите". Наставникът им Красимир Балъков обяви в навечерието на мача, че последните развръзки в Шампионската лига трябва да служат като обеца на ухото на играчите му и да не допускат обрат. 

Точно затова се очаква Бала да пусне всичко най-добро, с което разполага, за да не се стига до малко очаквана развръзка. Всички погледи във Велико Търново са вперени към финалния бараж, съперник в който може да е Славия или Ботев Враца, затова мотивацията е до краен предел. 

Колкото до пловдивчани, наставникът им Бруно Акрапович реши да спести усилията на трима свои играчи заради финала за Купата на България на 15 май. В групата не попаднаха Димитър Илиев, Йосип Томашевич и Милош Петрович. Вратарят Мартин Луков пък ще изтърпи наказанието си за червения картон от предния мач.