Най-късно утре ще стане ясно дали Етър ще трябва да търси нов треньор или Александър Томаш ще продължи да работи в родния си град. Разговорите с Томаш бяха стартирани в петък, след като стана ясно, че „виолетовите“ нямат шанс да се върнат елита по административен път и ще трябва да се борят за това през Втора лига.

В същото време Томаш бе обявил, че ще води тима само в елита. „Болярите“ обаче се надяват той да размисли, нищо че ще бъдат с орязан бюджет. Това разкри преди два дни Цанко Цветанов, който е член на УС.

49 снимки

„Предстои да редуцираме бюджета. Обсъдили сме основните пера на финансиране, както и изчистване на задълженията. Понатрупахме такива в елита, но във Втора лига ще трябва да започнем да ги покриваме“, обяви той, цитиран от „Янтра днес“.

Цветанов е категоричен също, че Етър трябва да започне да разчита на собствени кадри или такива от региона. Освен това според него „виолетовите“ са допуснали сериозна грешка, след като не са привлекли в управата – Георги Василев. Това обаче може да бъде поправено скоро.