Уникален екип на Етър от паметните мачове срещу Интер Милано за Купата на УЕФА се завърна на стадион "Ивайло", съобщиха от клуба. Фланелката е с №5 е била притежание на защитника Стефан Грозданов, който играе с нея срещу Интер на 2 октомври 1974 година на стадион "Сан Сиро". Грозданов си е разменил след мача фланелката с Джачинто Факети, после тя става притежание на колекционери и бе обявена неотдавна за продажба за 400 евро.

С откупуването й се зае Фен клуб "Етър", като средства дариха десетки фенове на "болярите", както и легенди на клуба като Красимир Балъков. Уникалният екип бе официално представен на специална церемония по време на почивката на мача Етър - ЦСКА 1948 II.

Представителят на Фен клуб "Етър" Владимир Минев я връчи символично на именития треньор и футболист Георги Василев, който е играл и в двата мача с Интер. "Предисторията на тази фланелка е интересна. Тогава имахме само един екип, който бай Иван Печков го переше след мача и ни го даваха следващата седмица. Нямахме възможност да разменяме фланелки, както е модерно сега. И изработиха този екип специално за мача с Интер Милано, защото знаехме, че ще го разменяме с техните играчи. Този екип е ползван именно на двубоя с "нераздурите", а мачовете ни с тях за Купата на УЕФА си остават паметни в историята на нашия клуб", сподели Георги Василев.

От своя страна той предаде екипа на сегашния президент Деян Куздов, а фланелката ще заеме достойното си място в една от витрините на стадион "Ивайло" заедно с шампионски екип на "виолетовите" от 1991 година.