Втородивизионният Етър (Велико Търново) и треньорът Калоян Чакъров се разделят по взаимно съгласие. С идването на новия треньорски щаб на "виолетовите", в който влизат Веселин Великов, Димитър Иванов, Марин Стефанов и Христо Иванов, на Калоян Чакъров бе предложен пост треньор на подрастващите вратари в клуба - на дублиращия отбор и на елитните U17 и U15 гарнитури. След като той не прие предложението, днес двете страни официално разтрогнаха отношенията си.

Калоян Чакъров е единственият футболист от клуба, ставал шампион и като юноша, и при мъжете. За представителния отбор играе от 1990 до 1998 г. През сезона 2014/2015 г. той бе старши треньор на тима, а в следващите години досега - треньор на вратарите.

Калоян Чакъров е потомствен етърец. Баща му Стефан Чакъров беше капитан на отбора на Етър, който играе срещу Интер (Милано) в турнира за Купата на УЕФА през 60-те години. Той беше лоялен на клуба по време на турбулентните два сезона и винаги поемаше отговорност да подготвя и ръководи тима при треньорските рокади.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.