Десет са футболистите в представителния отбор на Етър, които са кадри на великотърновската школа или са преминали през нея. Така клубът на практика показва, че смята да залага на собствените си кадри. От всички 24 играчи, чужденците са четирима, а от останалите 20 имена точно половината са собствени кадри.

Средната им възраст е едва 20.3 години, което е гаранция, че тепърва с развитието си ще дават още повече за успехите на “виолетовите”. Най-опитен сред тях е защитникът Мариян Иванов, който е на 31 години. Останалите девет са съвсем млади. Николай Янков е на 22 години, Кристиян Кънчев е на 21. Трима са на по навършени 19 години – Кольо Станев, Борислав Марков и Юлиян Райков, а останалите четирима са на по 18 – Христо Марков, Калоян Митев, Ангел Мартинов и Пресиян Петков.

“Не просто даваме шанс на нашите юноши, а дори тяхното развитие е приоритет в работата ни. Етър ще залага все повече на собствените си кадри, защото те са основата, на която трябва да започне възраждането на великотърновския футбол”, коментира председателят на Управителния съвет Деян Куздов.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.