Наставникът на Етър, Александър Томаш, поздрави футболистите си за постигнатия успех с 2:0 като домакин над Ботев Враца. Той, също така, изрази негодуванието си от неяснотата около това дали ще има изпадащи или не в края на настоящия сезон. 

„Тези момчета имаха голям шанс да не са в тази 4-ка и не беше лесно да се съберем. Имаше огромно напрежение, но тези играчи могат и днес го показаха. Мога да кажа, че тези момчета заслужават повече“, започна Томаш.

„Класата решава мачове, а тя струва пари. Работата е важна. Ловре вкара гол, за който го поздравявам. Не е нормално във всеки мач да сме с червен картон. Глоби, приказки и накрая сме без централни защитници. Може би има наслагване и казване, че Етър не трябва да е тук. Живея в България и познавам футболната общественост и начините, по които нещата се случват. Не мога да го доказа обаче, въпреки че съм убеден“.

„Не ми е приятно, че не се знае дали ще има изпадащи, или не. Законът за гравитацията не съществува в родния футбол. Остава ни да изиграем последните два мача с чест, защото обичам футбола и съм горд, че съм в него. Аплодисментите, освиркванията и обидите са част от нещата. Радвам се за тези играчи, които днес играха на 20% от възможностите си. Има доста фактори зад това“, завърши той.