Тенис звездата Григор Димитров ще научи днес първия си съперник за Мастърса в Мадрид. Като девети поставен в схемата, българинът започва от втория кръг и очаква победителя от двубоя между Яник Ханфман (№58 в световната ранглиста на АТП) и чеха Якуб Меншик (№74).

Първата ни ракета се върна към една от най-паметните победи в кариерата си, дошла именно в испанската столица.

От общо 13 мача срещу рекордьора по титли от Големия шлем Новак Джокович, Григор Димитров е постигал една победа. Тя идва именно на турнира в Мадрид през 2013 година.

Дойдох по-рано в Мадрид и останах в един доста съмнителен хотел. Когато разбрах, че ще играя с него, си казах, че е време. Исках да спечеля, за да имам пари за друг хотел. Исках да усетя града, разхождах се през целият ден. Дори не мислех толкова, че трябва да играя вечерта. Беше една от тези специални вечери. Перфектна температура, пълни трибуни, беше невероятен мач и за двамата. Имаше дискусионни решения от моя страна. Нищо не очаквах от този двубой“, сподели Григор.

Григор признава, че подобна настройка да не влиза в двубоите с големи очаквания, каквато е имало и тогава, преди повече от 10 години, е сред основните фактори за успешното му представяне в последните месеци.

От началото на 2024 той спечели трофея в Бризбън, достигна до финалните сблъсъци на Мастърса в Маями и турнира в Марсилия и се завърна в топ 10 на света.

Опитвам се дори да нямам никакви очаквания. Аз съм големият си критик. Какво ще постигна, ако само имам големи очаквания? Трябва да изляза и да го направя на корта. Да съм в добро физическо състояние и да съм добре подготвен. Искаш да спечелиш всичко, но просто да очакваш. Не, направи го“, каза още Григор.

Най-предното класиране на Димитров на Мастърса в Мадрид е достигането до четвъртфинал през 2015, в който отстъпи на Рафаел Надал.