Съд в Лондон освободи тенис легендата Борис Бекер от отговорност за банкрута, който 56-годишният германец обяви през 2017 година. Това обяви неговият адвокат.

Бекер е постигнал споразумение със съда, според което вече не носи отговорност за дълговете. Детайлите по споразумението остават тайна и не е ясно дали Бекер ще има право да се завърне във Великобритания, но наскоро той заяви, че се надява да бъде в Лондон за Уимбълдън това лято.

През април 2022 година Бекер бе осъден на 2,5 години затвор за укриване на активи на стойност 2,5 милиона паунда. Той излежа осем месеца от присъдата си във Великобритания, а през декември бе освободен, но депортиран в Германия без право да се завръща на Острова.

През 1985-та година Бекер се превръща в най-младия шампион в историята на Уимбълдън, след като печели престижната титла едва на 17 години. Той триумфира в Уимбълдън общо три пъти, като добавя още две титли от Аустрелиън Оупън и една от Откритото първенство на САЩ. Германецът триумфира три пъти и във Финалите на АТП, като печели общо 713 мача в кариерата си, преди да се откаже през 1999.