Люис Хамилтън подкрепя идеята за общ състезателен уикенд на Формула 1 и MotoGP. 

В началото на месеца Либърти Медия придоби мажоритарен дял от Дорна Спортс. Испанската компания притежава търговските права на MotoGP, Moto2, Moto3 и MotoE, както и на WSBK. По този начин Либърти обедини под шапката си двата най-престижни шампионата на две и четири колела.

„Не съм мислил много за това, но очевидно съм чел заглавията на вестниците за него. Мисля, че Либърти свърши невероятна работа. Очевидно стойността на шампионата се покачва от 2017 г. насам. Затова смятам, че те могат да свършат чудесна работа и с MotoGP“, сподели Хамилтън.

„Вълнуващо е, защото аз обичам MotoGP. Ще бъде епично, ако успеем да имаме двата шампионата в един и същи уикенд.“

„Може би бих могъл да направя състезание в MotoGP и да се състезавам с автомобил в един и същи уикенд, това би било наистина готино“, пошегува се Хамилтън. Разбира се, той добави, че подобна ситуация би била невъзможна.

Идеята за съвместни състезания от F1 и MotoGP е малко вероятна в краткосрочен план. Тя би могла да се реализира само на писти, където двете категории вече се състезават. Примери за това са трасетата край Остин, Лосаил, Барселона, Силвърстоун или Ред Бул Ринг.