Спортният директор на Мерцедес Тото Волф заяви, че завръщането на Формула 1 в Китай е важна стъпка.

Тази седмица в Шанхай предстои първият старт на Формула 1 на китайска земя от 2019 година. В следващите четири години стартове в тази държава нямаше заради пандемията от Ковид-19. 

"Китай е от ключово значение за присъствието на Формула 1 в глобален мащаб. Това е най-големият пазар за автомобили в света и втората най-голяма икономика", каза Волф.

Последното състезание в Китай беше спечелено точно от пилот на Мерцедес - Люис Хамилтън, като тогава британецът крачеше уверено към шестата си от общо седем световни титли. 

Самите китайци също имат голям интерес към предстоящото Гран при. Билетите за него бяха пуснати в продажба през януари и свършиха за 1 час, въпреки че цената им достигаше до 530 долара.

"Формула 1 дава възможност на феновете да се свържат с дадена марка на човешко ниво и да разберат ценностите, зад които стоим ние. Това е толкова важно, колкото и продуктите, които продаваме", добави Волф.

Тази седмица е и първото спринтово състезание за сезона, което ще направи целия състезателен уикенд доста по-интересен за зрителите в Шанхай.