Пилотът на Ред Бул – Серхио Перес, заяви, че до един месец ще имам яснота за бъдещето му във Формула 1. В същото време шефът на отбора Кристиан Хорнер заяви, че в тима не бързат много да определят окончателно пилотския си състав за 2025-а година.

Перес е един от 12-те пилоти, които нямат договор за следващата година, но се радва на силен старт на сезона с три втори места от четири състезания, като последният му подиум дойде в неделя в Гран при на Япония, съобщи Sky Sports.

Мексиканецът влезе в сезона под натиск да запази мястото си след до голяма степен разочароващата втора половина на 2023 г., в която често бе далеч от съотборника си в Ред Бул Макс Верстапен.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

Карлос Сайнц от Ферари и Фернандо Алонсо от Астън Мартин са сред пилотите с изтичащи договори в края на тази година и двамата са свързвани с Red Bull.

Въпреки това Перес изглежда прави всичко възможно, за да запази мястото си до Верстапен, чийто настоящ договор изтича през 2028-а година.

„Аз съм много спокоен по този въпрос. Това е 14-ият ми сезон във Формула 1. Каквото и да последва, наистина съм доволен от това, което съм направил в спорта досега, и вярвам, че това ще бъде въпрос на време”, заяви Перес.

„Пазарът на пилоти се движи и през следващите няколко седмици със сигурност ще има голямо движение. Очаквам след месец наистина да знам какво ще правя през следващата година”, добави миналогодишния вицешампион.