Даниел Рикардо получи наказание за следващото състезание във Формула 1, а именно Гран При на Маями. Санкцията на австралиеца е преместване с три места назад на стартовата решетка. Причината пък е изпреварването срещу Нико Хюлкенберг по време на Гран при на Китай при кола за сигурност на пистата. 

„Пилотът на кола №3 призна, че е изпреварил болид №27 умишлено. Обясни, че е сметнал, че има право да го стори, защото №27 го е задминал при сейфти кар преди 28-ата обиколка. Отбелязваме, че №27 получи разрешение за това изпреварване в 28-ия тур вследствие на член 55.8. При това положение няма оправдателна причина кола №3 да изпревари №27 в условията на кола за сигурност. Затова налагаме наказание от 10 секунди. Тъй като №3 няма как да изтърпи наказанието, то става 3 места назад на грида за следващото състезание, в което пилотът ще участва“, гласи решението на стюардите.

Наказанието на Рикардо за следащия състезателен уикенд е кошмарна новина за пилота и отбора, след като австралиецът не успя да завърши състезанието в Китай след отделен инцидент с Ланс Строл. Гран При на Маями ще се проведе на 5-и май.