Първите три сезона на Юки Цунода във Формула 1 бяха изпълнени с множеството неточности на пистата, но от началото на 2024 година японецът кара много по-чисто, което не остана незабелязано от съветника на Ред Бул - доктор Хелмут Марко.

Австриецът похвали пилота на Рейсинг Булс за този напредък в неговото каране, който дава резултат. Японецът взе точки в последните две състезания в Австралия и Япония. В домашната си надпревара на „Сузука“ Цунода демонстрира своето израстване като пилот и направи едно много чисто състезание, в което бе част от много битки, но винаги преценяваше правилно къде, кога и как да атакува. Така той се превърна в първия японец, който печели точки в Гран При на Япония от Камуи Кобаяши през 2012 година насам.

„Минаха четири състезания и Юки има три влизания в Q3 в тях. Той е постоянен, а грешките са нещо от миналото. Липсата на контрол по радиото също изчезна. Той разцъфна. Но все още сме април и има много състезания до края на сезона. Ще разгледаме пилотската ситуация по време на лятната пауза. Искаме да я проследим внимателно и да вземем правилното решение. Това със сигурност ще отнеме време поне до лятото“, каза Марко пред Sky Germany.

Този коментар на австриеца подсказва, че Цунода не е вън от сметките за потенциален трансфер в Ред Бул за следващия сезон. Както е известно, поне към този момент, в тима от Милтън Кийнс има едно свободно място за 2025 година, тъй като Серхио Перес е с изтичащ договор и все още не се знае дали той ще бъде подновен.