Разочароващият старт на Алпин в сезона във Формула 1 доведе до спекулации, че компанията майка - Рено, обмисля предложения за продажба на отбора. Според информацията обаче евентуална продажба на отбора ще бъде при условие, че новият собственик ще продължи да използва двигателите на Рено и в бъдеще.

Първите четири състезания за сезон 2024 затвърдиха ужасната ситуация в Алпин, като френският тим е на последно място в шампионата при конструкторите с нула точки. Още два отбора споделят тази позиция - Уилямс и Заубер. Въпреки това, Алпин изглежда като най-малко конкурентоспособен от трите.

Още през февруари 2023 година, от отбора поставиха амбициозни цели за настоящия сезон, влизайки в 2024-а с надежди за успеха на новия болид. След четвъртото място при конструкторите през 2022 г., новата цел беше място на подиума и приближаване до челната тройка, но това сега изглежда невъзможно.

Междувременно главният изпълнителен директор Лоран Роси, директорът на отбора Отмар Шафнауер и две исторически фигури от отбора, спортният директор Алън Перман и техническият директор Пат Фрай, напуснаха Алпин. И вместо промените в ръководството да тласнат тима напред, то ситуацията се влоши още повече. Не е изненада, че положението в Алпин предизвика разговори за продажба на тима, а заинтересовани със сигурност ще има.