Атакуващият полузащитник Самир Насри изглежда ще опита да възроди кариерата си в Англия. Футболистът, чийто състезателни права са спрени до 1 януари 2019 година, в момента преминава медицински прегледи в Уест Хем, твърди „Лондон Ивнинг Стандард”.

31-годишният французин в момента изтърпява наказание, наложено от УЕФА за нарушаване на антидопинговите правила. Първоначално Насри беше наказан през февруари 2017-а, а тогавашният размер на санкцията беше 6 месеца, тъй като играчът се е подложил на недопустим за активен професионален атлет метод за лечение. Впоследствие инспектор от Контролно-етичната дисциплинарна комисия към УЕФА поиска увеличаване срока на наказанието до 2 години, като след преговори се стигна до компромисните 18 месеца, приложени със задна дата (1 юли 2017-а).

Според „Ивнинг Стандард” Насри е почти сигурно ново попълнение за „чуковете”, които дори не се стреснали от сериозните му претенции по отношение на заплащането. Те са готови да удовлетворят желанието на плеймейкъра да получава по 80 хиляди паунда седмично.

От началото на този месец Насри поддържа форма с индивидуално тренировки. За последно той беше играч на турския Анталияспор, с когото прекратиха взаимоотношенията си по взаимно съгласие, когато му беше наложена санкцията.

Насри прекара 9 години във Висшата лига на Англия с екипите на Арсенал и Манчестър Сити. Той е двукратен шампион на страната с екипа на „гражданите”.