Пари Сен Жермен изтръгна инфарктна, но много важна точка в група С на своя "Парк де Пренс" - 2:2 срещу водилия до добавеното време тим на Наполи. 

Водач в групата с 6 точки стана Ливърпул, който надви безпроблемно Цървена звезда с 4:0. Втори е Наполи с 5 пункта, трети е ПСЖ - 4, а аутсайдер е Звезда с 1 точка. Битката за първите позиции в тази група от Шампионската лига ще бъде ожесточена до края.

Сблъсъкът започна с натиск на французите. Още във 2-ата  Неймар не бе далеч от откриването на резултата. В 7-ата дойде ред на Кавани да получи голова възможност, но и той я пропиля.

В 14-ата и третият ас в атаката на парижани Мбапе пропусна чиста възможност.

В 17-ата отново бе ред на Кавани да пропусне за ПСЖ.

И така, както се нижеха опасностите пред вратата на неаполитанците, така те стигнаха до греда в 24-ата минута, която нацели Дрис Мертенс.

Това бе предупреждението, а истинският удар на Наполи дойде в 29-ата минута. Тогава Хосе Кайхон намери великолепно Лоренцо Инсиние и той с чудесен прехвърлящ удар матира французите – 0:1.

До края на полувремето пред Инсиние се откриха още две полу-положения, а пред Мбапе – едно. Така първите 45 минути приключиха с преднина за италианския тим – 0:1.

През второто полувреме парижани промениха тактиката си и заиграха с трима в защита.

29 снимки

Промяната даде резултат в 61-ата минута, макар и вследствие на автогол. Тома Мюние центрира отдясно, а Марио Руи се хвърли на шпагат, с който буквално заби топката в собствената си врата – 1:1.

В 68-ата минута пред Дрис Мертенс се разкри добра възможност отново да изведе неаполитанците напред, но белгиецът пропусна.

В 77-ата Фабиан Руис реши да стреля от средна дистанция, топката се умъртви в тялото на Маркиньос  и попадна у Мертенс, за когото нямаше проблем да изведе Наполи отново напред – 1:2.

Дракслер замени Кавани в атаката на ПСЖ, а пък Неймар получи правото да изпълни два последователни преки свободни удара, от които не се се стигна до гол.

В третата добавена минута в марко стил Анхел ди Мария опъна мрежата на Наполи и спаси кожата на парижките богаташи - 2:2.

8 снимки

Другият мач в група С не предложи изненада. Напълно според очакванията, Ливърпул напълни мрежата на Цървена звезда с 4 безответни гола и дори не си даде много зор за крайното 4:0.

Ливърпул и Цървена звезда започнаха мача си изненадващо равностойно, като сърбите се държаха до 20-ата минута.

Тогава Ливърпул проведе една своя фирмена атака, завършена от Роберто Фирмино с удара около точката на дузпата. Головиият пас бе на Робертсън от фланга, след като получи от Шакири – 1:0 в 20-ата минута.

Последваха нови две опасни ситуации пред вратата на Звезда, но в 35-ата и 38-ата минута  Робъртсън не намери рамката на вратата, а пък ударът на Шакири бе париран от бившия вратар на Лудогорец Милан Борян.

Ливърпул стигна до сигурност в преднината си в края на първото полувреме. Хубавата атака на „червените” бе завършен безапелационно от Мохамед Салах, който направи 2:0 в 45-ата минута. Това бе първият гол за египтянина в Шампионската лига през този сезон.

Вторият за него падна от дузпа в 51-ата минута. Стойкович блокира с лакът нахлуващия Мане и реферът Даниел Зиберт не се поколеба да отсъди наказателен удар. И от него резултатът стана 3:0 за Ливърпул.

Англичаните взеха това, за което бяха излезли на терена и понамалиха темпото оттук-насетне.

Ливърпул вече можеше да се лиши от услугите на Салах и той напусна терена, сменен от Даниел Стъридж.

В 76-ата минута Ливърпул получи правото на втора дузпа. Вече го нямаше Салах и зад топката застана Садио Мане, чийто удар обаче бе париран от Борян.

Но Мане все пак се разписа в маоча и то от игрова ситуация, правейки резултата 4:0 в 80-ата минута.

Скоро след това Лалана се отскубна от защитата на Звазда и напредна, но Борян успя да отрази удара му.

Мане пропусна още един чист гол за Ливърпул в края на мача, но и това 4:0 в полза на мърсисайдци бе достатъчно изразителен успех.