Актуалният носител на трофея в Лига Европа Челси демонстрира завидно чувство за хумор и самоирония не и без помощта на своя трети вратар Роб Грийн. „Сините” от Лондон спечелиха изключително много симпатии в социалните мрежи чрез шегобийското си видео относно бившия английски национал, който с голямо удоволствие се включи в продукцията.

Ако не сте фен на Челси или футбола като цяло, действително може да повярвате, че 39-годишният вратар е бил „Героя от Баку”. Клипът е издържан изцяло в епични стилистика и тон, като чак по средата му можете да разберете, че нещо не е наред. Всичко се корени около факта, че именно Роб Грийн вдигна трофея в Лига Европа, след като капитанът Сесар Аспиликуета му отстъпи тази чест. Къде е уловката ли? Най-вероятно във факта, че ветеранът не записа нито една минута официален футбол през целия сезон 2018/2019 (не просто в Лига Европа, а във всички турнири). През март Грийн описа позицията си на трети страж в отбора като „най-самотната на света”.

Челси използва всичко това, за да зареди видеото с още по-сериозно хумористично звучене. Грийн заяви, че да вдигне трофея от Лига Европа, е бил „достоен край” на неговата кариера. „Пътуването беше невероятно за мен в този мач и се насладих на всяка минута от него”, добавя в същия тон самият Грийн.