Челси продължава да няма поражение от началото на сезона. Лондончани си осигуриха класиране за 1/16-финалите на Лига Европа, след като се наложиха с 1:0 при гостуването на БАТЕ Борисов. По този начин „сините“ от „Стамфорд Бридж“ записаха четвърти пореден успех в турнира. Победното попадение за Челси реализира Оливие Жиру. Това е първото попадение за французина от началото на сезона.

БАТЕ Борисов можеше да поведе в резултата още в 12-та минута, когато Дмитри Бага отправи опасен удар от разстояние, но топката се спря в левия стълб на вратата на Кепа Арисабалага.

Домакините направиха нов много сериозен пропуск в 13-та минута, когато след центриране от конрер Скавиш стреля с глава, но Кепа Арисабалага се намеси и спаси.

Челси поведе в резултата в 52-та минута, когато Емерсон центрира в наказателното поле на БАТЕ, където Оливие Жиру засече топката с глава, а след това вратарят на домакините Шербитски не се намеси по най-убедителния начин и топката влетя в мрежата му.

БАТЕ Борисов можеше да изравни резултата в 58-та минута, когато след удара на Синкевич топката срещна напречната греда на вратата на Арисабалага.

Домакините пропиляха нова много добра възможност да вкарат в 60-та минута, когато Алекей Риос бе изведен на отлична позиция в наказателното поле на Челси, но той стреля неточно в аут.

Алексей Шербитски се намеси решаващо в 61-та минута, когато спаси опасния удар с глава на Оливие Жиру.

Шербитски отново се отличи с впечатляващо спасяване в 62-та минута, когато отрази удара на Еден Азар.

След центриране от корнер в наказателното поле на БАТЕ в 63-та минута, Оливие Жиру отправи много опасен удар с глава, но Шербитски отново бе на мястото и успя да извади топката под гредата, и да избие в корнер.  

Пред Рос Баркли се откри много добър шанс в 68-та минута, но ударът му бе неточен.

Жоржиньо отправи коварен удар в 75-та минута, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

БАТЕ Борисов пропусна страхотна възможност да вкара изравнителен гол дълбоко в добавеното време на срещата. След удара на Алексей Риос топката се спря в левия стълб на вратата на Челси, след което при добавката, играч на домакините стреля в аут.

С тази победа Челси събра актив от 12 точки, остава на първо място и си гарантира класиране за 1/16-финалите на Лига Европа, докато БАТЕ Борисов е последен с 3 точки.