Арсенал завърши своите предсезонни контроли с успех над италианския Лацио с 2:0 на „Френдс Арена” в Стокхолм.

За „артилеристите” дебют направиха Лукас Торейра и Щефан Лихтщайнер, а първият гол бе дело на Рийс Нелсън в 18-ата минута. Пиер-Емерик Обамеянг отбеляза втория гол за „топчиите” в 64-ата минута, за да оформи крайният резултат в шведската столица.

В деветата минута Нкетия имаше шанс да открие резултата, но Силвио Прото отрази удара. В 14-ата минута Лихтщайнер подаде към Александър Лаказет с високо центриране, а французинът завърши от въздуха, но вратарят на Лацио пак се намеси.

В 18-ата минута дойде откриващия гол за Арсенал. Лондончани създаде постепенна атака, разгръщайки от десния фланг към левия. Нкетия стреля по земя, а топката се отклони в дясната греда на „римските орли”. Там бе Рийс Нелсън, който нямаше как да пропусне на празна врата.

В 26-ата Лулич можеше да накаже Бернд Лено, но се засуети и защитата на Арсенал изчисти топката.  В 45-ата Нкетия създаде напрежение пред вратата на Лацио, но ударът му бе безкрайно неточен.

Марко Пароло можеше да изравни резултата в Стокхолм, но опитът му бе над напречната греда.

В 64-ата Арсенал направи хубава комбинация през центъра и се получи карамбол пред вратата на Лацио. Кълбото бе върнато към Обамеянг, който с техничен удар вкара в левия ъгъл на вратата на Лацио.

Арсенал записа три успеха в контролите си, побеждавайки Бореам Ууд с 8:0, ПСЖ с 5:1 и Лацио с 2:0. Атлетико Мадрид надви Арсенал след дузпи след 1:1, а „топчиите” победиха Челси след дузпи.

Лондонският тим гледа уверено към старта на кампанията във Висшата лига, а първият мач на отбора е домакинство срещу шампиона Манчестър Сити.