Отборът на Ливърпул, носител на трофея от Шампионската лига, претърпя поражение с 2:3 от Борусия Дортмунд в приятелски мач, който се игра в Индиана. Зрителите на „Нотр дам стейдиъм” останаха доволни от спектакъла, който двата тима сътвориха.

За мениджъра Юрген Клоп това беше поредното емоционални преживяване, тъй като трябваше да се изправи срещу отбора, с който изгря в треньорската кариера. Ливърпул излезе предимно с резервни играчи, за сметка на немския тим.

Борусия Дортмунд откри още в 3-ата минута чрез Пако Алкасер, но първото полувреме завърши наравно след попадение на Хари Уилсън за 1:1 в 35-ата минута.

След паузата дойде моментът на Томас Дилейни в 53-ата минута, а Якоб Бруун Ларсен увеличи на 3:1 само пет минути по-късно.

Смените, които Юрген Клоп предприе през второто полувреме дадоха резултат, но колкото да бъде намалена разликата до крайното 2:3. Главният рефер посочи бялата точка за нарушение срещу Уудбърн в 75-ата минута, а Райън Брюстър реализира дузпата.

За радост на привържениците на Ливърпул на стадиона, през втората част в игра се появиха звездите Върджил ван Дайк, Трент Александър-Арнолд, Андрю Робъртсън и Жоржиньо Вайналдум.