Дори да си легенда на футбола на Острова, никога не е късно да станеш за резил. Това е изпитал на гърба си и великият Кевин Кийгън, който сам разкри как е бил сбъркан за пиян клошар след тежка нощ на запой. 

Пред вестник "Мирър" англичанинът се изповяда, че една сутрин след много тежко пиянство припаднал на улицата и добър човек се приближил към него, за да му даде един паунд, за да си стъпи на краката с чашка кафе. 

"Когато се роди четвъртият ми внук Джак, излязох с баща му Джон да полеем страхотния повод. Така се отрязахме, че просто беше ужасно. Пихме цяла нощ, не се бях бръснал, а и не бях спал дълго време, затова умората ме свари насред улицата."

"Полегнах на една пейка и явно съм заспал. Спомням си как видях само една сянка над себе си, съзирайки първо обувките ѝ. Тогава усетих нещо хладно и твърдо в ръката си. Човекът ми беше сложил един паунд в нея и ми каза приятелски: "Вземи, приятел, изпий едно кафе и се свести." Бях скован и не можех нищо да кажа."

"Когато няколко часа по-късно наистина изпих първото си кафе за деня след тази ужасяващо тежка нощ, още треперех, но всъщност ми беше повече смешно, отколкото конфузно след тази случка и как може да ме сбъркат с пиян клошар", разказа преживяванията си Кийгън.