Вратарят на Манчестър Сити Клаудио Браво анонимно е закупи четири нови къщи на бездомни свои чилийски сънародници. Невероятният жест от стража на „гражданите” е станал, след като едно от децата на четирите семейства е попитало дали може да му даде просто неговата футболна фланелка.

11 чилийски граждани намериха смъртта си през първото полугодие на 2017-а година, когато страната бе покосена от опустошителни пожари. Почти 3000 на брой бяха големите огнища, изгорили над милион декара земя и още 1000 сгради. Най-тежко бе ударен град Санта Олга, намиращ се на 330 мили южно от столицата Сантиаго.

Бившият капитан на Чили Браво четеше за опустошителните новини в родната му страна, а тогава е получил и молбата от малкия Камило. Мигел Милангуар, дядото на деветгодишния Камило, разказа пред местните медии за „голямото сърце” на Клаудио Браво. Досега пък никой извън семействата не е знаел за благородния жест.

„Разпитаха внука ми в местното управление, а той е казал на полицаите, че иска да има само фланелката на Клаудио Браво, която е изгоряла при пожара. Тогава той се свърза с него и му каза, че ще му даде нова. В допълнение на това Браво обеща да му подари и нов дом. Бях убеден, че това чудо е възможно. Чувствах обаче, че няма да докоснем никога обратно дома си и мислих как можем да оправим щетите. Тогава дойде тази помощ от небето”, коментира дядо Мигел.

Съпругата на Браво – Карла Пардо, дори посети района, за да провери семействата, след като научи за ужасяващото им изпитание.

„Карла Пардо дойде по-късно с децата си, за да ни посети и види как сме. Бяха много мили. Те дори поканиха внука им и баща му да поиграят футбол на националния стадион. Жестът, който бе направен към семейството ми, бе много голям”, добави 59-годишният Мигел.