Робин ван Перси разкри, че е напуснал Арсенал, тъй като клубът се е уморил от него и не му е предложил нов договор.

Холандецът изненадващо напусна „топчиите”, преминавайки в Манчестър Юнайтед за 24 милиона паунда през август 2012 г. Тогава Ван Перси заяви, че е подкрепял Юнайтед като дете и „е слушал малкото момче вътре в него“, но никога не е обсъждал детайлите около причината за трансфера.

Преди няколко дни Ван Перси разкри, че „бракът“ му с артилеристите е станал напрегнат.
"Мисля, че може да се сравни с това да си женен. Аз и Арсенал бяхме женени от осем години и след осем години съпругата ми се умори малко от мен. Усещах това", каза той пред BT Sport.

"Имах много разговори с Арсен Венгер и Иван Газидис относно подписването на нов договор, но те не ми предложиха такъв, така че трябваше да проуча възможностите си", заяви бившият холандски национал.

36-годишният холандец разбира негодуванието на феновете, но не съжалява за решението си да се присъедини към Юнайтед.

"Знаех как ще реагират, но трябваше да взема решение, защото нямах оферта (от Арсенал). Не съжалявам относно решението си и не се оплаквам от Арсенал. Разбирам, че феновете формират мнението си въз основа на информацията, която имат, но във всеки „брак” нещата се случват зад кулисите”, добави той.

„Избрах да не говоря защо напуснах преди седем години, но е важно те да знаят причината. Арсенал е красив клуб с невероятни фенове, Арсен ми даде шанс да играя в най-добрата лига в света", признава Ван Перси.

Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити се бориха за подписа на Ван Перси, но разговор със сър Алекс Фъргюсън е наклонил везните в полза на „червените дяволи”.

"Имаше три варианта - един от чужбина, който изчезна доста бързо, а след това Манчестър Юнайтед или Манчестър Сити. Разговорът със Сър Алекс ме накара да се почувствам добре. Това беше ново предизвикателство, а това е нещото, към което трябва да се стремиш. Разглеждаш отборите, треньорския състав, съотборниците, както и района, в който ще живее семейството ти. Тогава това беше правилният избор", завърши холандецът.