Отборът на Нюкасъл загуби важно гостуване по пътя си към ново европейско участие. „Свраките“ допуснаха поражение от намиращия се в чудесна форма, Кристал Палас и ще трябва да си извадят правилните поуки преди домакинството на Шефилд Юнайтед в съботния следобед. Загубата с 0:2, не се хареса никак на мениджъра на „джордитата“ Еди Хау, като той не спести критиките си по адрес на играчите.

„Разочарован съм, защото  мачът можеше да се развие по съвсем различен начин. Въпреки че владеехме повече топката и в отделни периоди от двубоя имахме нашите силни моменти, няма как да бъда доволен след като накрая сме от губещата страна. Възможно е, паузата от 11 дни без официален двубой да оказа своето влияние, но това не е оправдание за нас. Не бяхме достатъчно добри във всички фази на играта и макар че започнахме силно второто полувреме, и до 60-ата минута не стояхме зле, двата гола, които получихме определено ни повлияха негативно. Приемам тази загуба като пропуснат шанс, тъй като вече сме в края на сезона, и можеше да вземем много ценни три точки по пътя към европейските турнири. Футболистите трябва да разберат, че всеки мач оттук нататък е като финал и трябва да правим колкото се може по-малко грешки, за да може да постигнем целта си“, каза Хау.

Към момента, Нюкасъл заема седмата позиция във временното класиране, като ако сезонът приключваше днес, тимът щеше да участва в Лигата на конференциите през новата кампания. Съставът от английския североизток има 2 точки преднина пред Уест Хем, и изостава на 3 пункта от 6-ия Манчестър Юнайтед, като на 15 май предстои директен мач между двата тима на „Олд Трафорд“.