Нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг заяви, че тимът„допуска твърде лесно голове“, след като не успя да спечели при гостуването на Уотфорд, завършвайки 2:2 на „Викъридж Роуд“ в неделя.

Габонският национал се разписа на два пъти през първата част, за да даде комфортен аванс на „топчиите“, но те в крайна сметка извадиха късмет, след като играта им се срина през второто полувреме. Капитанът Гранит Джака сподели, че тимът е бил „уплашен“ – коментари, на които отвърна мениджърът Унай Емери.

Испанският специалист окуражи своите играчи да покажат по-голяма психическа стабилност, докато Обамеянг каза, че съставът буквално подарява голове на съперниците си.

„Очевидно не очаквахме това“, сподели той за Canal+.

„Знаехме, че ще опитаме да им отвърнем на предизвикателството, отправено през втората част. За съжаление, не успяхме да им се противопоставим. Буквално им подарихме голове, от нас зависи да се подобрим“, започна той.

Въпреки това, Обамеянг отказа да хвърли вината само върху защитата, признавайки, че атаката е трябвало да убие интригата в мача с трети гол.

„Не искам да обвинявам никого, защото нападателите спокойно можеха да сложат точка на спора с трето попадение. Така че няма да обвинявам никого. Срамно е да допускаме такива голове“, завърши габонецът.

Арсенал е седми във Висшата лига след пет мача, въпреки че е с равен брой точки с третия Тотнъм. /БГНЕС