Една от звездите на Ливърпул – Садио Мане е бил бесен, след като научил какви изказвания му приписва британският таблоид „Сън”. Местното издание „Ливърпул Екоу”, което се е свързало с нападателя, твърди, че той е приел много зле доста смелите изказвания по отношение на титлата във Висшата лига.

26-годишният футболист бил безкрайно изненадан, когато прочел предизвикателните си изказвания спрямо основния преследвач Манчестър Сити. „Ние не сме тим от издънки. Ще станем шампиони. Сигурен съм, че ще станем шампиони на Англия”, гласят репликите, които бързо обиколиха останалите издания.

Пред „Екоу” обаче Мане категорично споделил, че не е казвал нищо подобно след церемонията по награждаването на Футболист №1 на Африка за 2018-а. В крайна сметка всичко ще излезе измислица на „Сън”, който и без друго се намира в крайно лоши отношения с Ливърпул. Клубът миналата година забрани всякакъв достъп на представители на медията до първия тим под какъвто и да е повод. Враждата датира още от дните на трагедията на „Хилзбъро” (1989 година), когато дни след ужасяващият инцидент, отнел живота на 96 фена на „червените”, изданието публикува доказани впоследствие лъжливи материали, хвърлящи вината за случилото именно върху агитката на Ливърпул.

До този момент играчите на Юрген Клоп и самият мениджър избягват да дават дръзки прогнози, като единствено Деян Ловрен прави изключение. Напоследък обаче и хърватският национал поразреди публичните си изказвания.