Голямата звезда на Челси Еден Азар сподели, че клубът е успял да се изправи на крака със спечелването на шампионската титла във Висшата лига за 2016/2017 година. Белгиецът заяви след победата с 1:0 над Уест Бромич Албиън, че усещането да бъде първенец не е по-различно от предишната титла, която завоюва под ръководството на Жозе Моуриньо.

„Невероятно е да празнуваме нещо подобно с феновете, особено когато мачът беше толкова трудно. Цял сезон заслужавахме това, а днес просто сме много щастливи“, каза Азар.

Сладките мигове на неистова радост в Челси

„Вече доста говорихме за Конте. Всички знаем, че е фантастичен мениджър. Работи много в тренировките. Всички знаят, че той е ключът за нас. Цялата заслуга е на него и на играчите.“

„Загубихме от Ливърпул, но после направихме една страхотна серия. Тогава си помислихме, че това е нашият сезон.“

Асовете на Челси: Заслужихме трофея с шампионски манталитет

„За мен титлата си е същата като предната – добре е. През този сезон успяхме да се изправим. Дойдоха нови играчи като Маркос Алонсо, като Н'Голо Канте. Усещането да печелиш винаги си е било същото.“

Друг от титулярите за „сините“ в мача Маркос Алонсо си пожела този трофей да му е първи от дълга поредица на успехи.

„Имахме увереността, че ще триумфираме след 90 минути. Цял сезон имахме тази увереност и сега се наслаждаваме“, каза испанецът.

„Надявам се този трофей да е първият от многото. Трябва да отпразнуваме тази вечер и да продължим напред.“

„И в началото на мача имахме мачове, в които играехме силно. Имаше и спадове, но после се съвзехме. Невероятно е“, завърши бившият играч на Фиорентина.