Нов герой се роди за Тотнъм при гостуването на Кристъл Палас (1:0). Единственото попадение в срещата падна след гол на 20-годишния младеж Хуан Фойт. Попадението бе от огромно значение за "шпорите", което ги задържа в Топ 4 на шампионата.

Това бе дебютен гол за аржентинеца, който изигра третия си мач за тима от началото на сезона (общо 11 откакто е в клуба). Шансът за Фойт, който бе привлечен през 2017 г. от Естудиантес Ла Плата, дойде след контузията на белгиеца Ян Вертонген. Той запълни празнината в центъра на защитата в двубоите с Уест Хем (3:1) за Карабао Къп и Уулвърхемптън (3:2) във Висшата лига.

Срещу "вълците" Фойт изживя кошмар, правейки две дузпи за головете на съперника. Той обаче се вдигна бързо, най-вече психически. "Хуан се нуждае от кредит на доверие. Той тренира здраво всеки ден", сподели след срещата с Уулвс съотборникът му Деле Али.

Тонтъм се нуждаеше крещящо от гол срещу Палас, тъй като мачът вървеше видимо към 0:0. Главата на Хуан Фойт обаче бе на място и донесе трите точки. 

Коя обаче е новата аржентинска перла на "шпорите"?
 
Фойт е роден на 12 януари 1998 г. в град Ла Плата, като стартира футболната си кариера в академията на Естудианес Ла Плата. В началото се подвизава като атакуващ полузащитник, но на 16 години е изтеглен като централен бранител. Прави дебют в аржентинската Примера на 19 г. срещу Патронато. Фойт играе 6 мача за родния тим преди да премине в Тотнъм през лятото на 2017 г. 

Бранителят има договор с лондончани до лятото на 2022 г., а дебютът му бе срещу Барнзли (1:0) за Карабао Къп през 2017 г. Първият му мач във Висшата лига бе споменатият с Уулвърхемптън, който обаче едва ли ще остави добри спомени у младежа.

Идолът на Хуан е легендата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд, който през 2002 г. се превърна в най-скъпия защитник в света (над 30 млн. паунда), преминавайки от Лийдс в тима на "червените дяволи".

Като Фърдинанд, и Фойт е уверен с топката в крака, притежавайки уменията да изнася кълбото далеч от собственото си наказателно поле. 

"Когато бях дете, най-голямата ми мечта бе да играя във Висшата лига. В момента се наслаждавам на престоя си тук. Моите идоли бяха Фърдинанд и Кака. Когато играехме с приятели, аз често заставах в защита и наричах себе си "Рио". Бях млад, но знаех, че той е велик защитник. Исках да бъда като него", сподели след първия си гол за Тотнъм Хуан.  

Бъдещето изглежда е в ръцете на младежа, който вече се оказа решаваща фигура за своя тим в много тежък тест от Висшата лига. Първенството, за което Хуан мечтаеше от дете.