За мнозина Норич Сити сигурно се е сторил като не най-активния играч на летния трансферен прозорец, а подобно заблуда е лесно обяснима. Новакът във Висшата лига положи всички възможни усилия да се подготви за живота в английския елит, а фактът, че те останаха незабелязани се дължи на доста далновидната политика по изграждане на състава.

Чистите разходи на „канарчетата” преди началото на сезон 2019/2020, като се вземат под внимание привлечените и трансферираните футболисти на практика са 750 хиляди паунда. За първи път от 2006 година, когато Рединг също беше изключително пестелив при селекцията, клуб от Висшата лига харчи толкова малко.

Стюърт Уебър е човекът от ръководството, който е пряко натоварен с трансферния бизнес и дотук шефовете имат всички основания да бъдат доволни от неговата работа. Той успя да привлече настоящата звезда Теему Пуки със свободен трансфер, докато за халф като Мориц Лайтнер беше заплатен само 1 милион паунда. Марио Вранчич пристигна срещу 500 хиляди от британската валута, а 1,35 милиона отидоха за подписа на Емилиано Буендиа. Всички те вече бяха в състава на Даниел Фарке преди спечелването на промоцията.

Германският наставник може да се похвали и с множество обещаващи млади момчета, като логично най-много се шуми около британските талати като Макс Аарънс, Бен Годфри и Джамал Люис.