Манчестър Юнайтед постигна впечатляваща четвърта поредна победа в летните си контроли. „Червените дяволи” на Оле Гунар Солскяер показаха характери удариха Тотнъм с 2:1 в предпоследния си двубой от Интернешънъл Чемпиънс Къп, състоял се на „Хонкоу Стейдиъм” в Шанхай.

Мениджърът на Юнайтед отново заложи на сплав между млади футболисти и такива с доста по-голям стаж в отбора, а неговият колега Маурисио Почетино подходи по сходен начин. Това помогна на мача да бъде доста открит, но и същвременно изпъстрен с някои доста остри единоборства.

Като цяло усещането не беше за приятелска среща, а още в 4-ата минута Антони Марсиал разтресе левия стълб с изстрел от границата на наказателното поле. Шест по-късно Тотнъм застраши Давид де Хеа чрез Деле Али, който опита с нисък шут да преодолее испанския страж. Де Хеа направи красиво спасяване, за да предотврати опасността.

Юнайтед дръпна напред в резултата след 21 минути игра, когато Андреас Перейра с много находчив пас намери Марсиал на скорост отдясно в наказателното поле. Той поведе топката и от около 6-7 метра шутира по диагонала към близкия ъгъл. Неумелата намеса на вратаря Пауло Гацанига позволи на топката да се оплете в мрежата – 1:0.

На почивката и двата отбора извършиха един куп промени, но преди нея двата отбора като нищо можеха да стигнат до бой. Причината беше брутално настъпване на Муса Сисоко срещу новото попълнение на Юнайтед Даниел Джеймс. Докато младокът на манчестърци беше на земята, Сисоко стъпи с цялата си тежест върху ребрата му.

Нервите продължиха да властват след това, а Тотнъм доста щастливо изравни в 65-ата минута. Тогава Хьон-Мин Сон свали топката с глава към Лукас Моура, който показа завидна техника при овладяването в дъгата. Бразилецът нанесе изстрел, който рикошира в защитник и заблуди резервния страж Серхио Ромеро – 1:1.

Юнайтед вкара решителния втори гол 10 минути преди края на втората част. Хуан Мата и младият Анхел Гомес разиграха чудесно двойно подаване, а  талантът продължи да пробива на скорост по диагонал отляво. Точно при вратарското поле той шутира чудесно в далечния долен ъгъл за 2:1.

Мигове по-късно Маркъс Рашфорд отново прати топката в мрежата на „шпорите”, но попадението беше отменено заради засада.