Старши треньорът на Етър Весилин Великов смята, че успех в предстоящото домакинство на Струмска слава до голяма степен ще означава и промоция за елита.
Срещата от 32-ия кръг на Втория футболен ешелон е на 16 април (събота) от 17:00 часа на стадион "Ивайло".

"Виолетовите" се се опитат да се върнат на победния път, след като в предишните си два мача допуснаха домакинско поражение от Монтана с 0:2 и завършиха 1:1 при гостуването на Спортист в Своге.

“Надявам се да победим. Завръщат се възстановените Атанас Кръстев, Кольо Станев и Уилсън Фелипе, единствено ще отсъства наказаният Мариян Иванов. Няма да е лесен мач, но трябва да направим всичко възможно да спечелим и да се върнем на победния път. Няма значение с каква игра, няма значение с колко гола, важна е победата!
Струмска слава не е съперник за подценяване, победиха Миньор у дома, загубиха от Янтра в последната минута, направиха равен с Хебър навън - отбор, който е сред най-постоянните отбори във Втора лига заедно с нас", каза Великов.

Етър е лидер в класирането с 59 точки, на точка пред Спартак (Варна) и с 3 повече от третия Септември (София), който е с мач повече. 

"Целта - първо място, е напълно изпълнима. Приемаме Спартак Варна и трябва да ги победим, важно гостуване имаме и на Септември, но те са с мач повече. Но ние гледаме мач за мач, сега ни предстои такъв срещу Струмска слава и спечелим ли го, на 90 % сме вече в елита”, коментира старши треньорът Веселин Великов.