Старши треньорът на Етър (Велико Търново) Веселин Великов заяви, че единствената цел пред тима е първото място във Втора лига.

"Ние сме единственият отбор във Втора лига, който от първия ден е заявил ясно, че целта е първото място и завръщане в елита. Другите отбори започнаха да обявяват амбиции в началото на тази година.

Напрежението оказа влияние върху отбора в последните мачове, защото краят на сезона наближава. Но това не трябва да бъде оправдание за загубите ни от Монтана и Струмска слава, за втората от които ни преследваше и малшанс. Фактът, че направихме грешни стъпки в тези два мача, по никакъв начин не означава, че сме се отказали от крайната цел. А тя е категорично първо място в крайното класиране.

Играчите са пределно мотивирани и осъзнават важността на предстоящите битки със Септември и Спартак (Варна), както и на всички останали срещи до края. По никакъв начин не сме се предали, а става въпрос за моментен срив, породен от голямото напрежение", каза Великов пред клубния сайт на "болярите".

Специалистът обяви, че двама играчи ще бъдат санкционирани:  "От първия отбор на Етър беше отстранен Христо Марков заради системно неспазване на дисциплината извън терена. Той ще доиграе първенството в дублиращия отбор. Заради подобно провинение глоба е наложена на Кристиян Кънчев. 

Ръководството на клуба обеща пред футболистите допълнителен финансов стимул за първото място. То ни бе поставено като задача за този сезон и затова ще направим всичко по силите си, за да я постигнем. Ще търсим максимално добро представяне в предстоящите дербита със Септември и Спартак (Варна) и максимален брой точки в оставащите мачове от сезона", добави още наставникът на Етър.