Cтарши треньорът на Етър Велико Търново Емануил Луканов не се притеснява от тежкото поражение на неговите футболисти от Левски с 0:5 в днешната контролна среща на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов".

„Болярите“ се провалиха миналата година в опита си да се върнат в елита, но сега също са сред фаворитите за промоция.

Антон Узунов
33 снимки

"Нас игрово ни очакват съвсем други мачове във Втора лига. Повече наблегнахме на дефанзивен план, но добре се получи как стояхме през първото и част от второто полувреме. Не можахме да развием атаките си, въпреки че през първата част имахме и натиск, и удари във вратата. След почивката влязоха техни играчи, които направиха разликата.

Ние не сме готови още физически, Левски са на друг етап, с други футболисти. Ние още не сме приключили и селекцията. Но за нас беше добра тренировка, учебна игра, нямаме контузии и добре завършихме цикъла. Имаме два дни почивка и от петък се готвим за мача в Монтана", обясни бившият помощник-треньор на Берое и Черно море.

Yulian Todorov / LAP.bg
24 снимки

"Има футболисти, които не започнаха подготовката, има такива, които тепърва ще идват. Етър в един следващ етап би трябвало да е много по-силен. Дани Младенов вече тренира редовно, но за първия мач няма да е готов, Здравко Илиев също. Чакаме и Георги Александров, и Юлиян Райков, които ще се върнат от период на възстановяване".

"Селекцията, която правим, ни задължава да се борим за влизане, но аз бих подходил по-балансирано. Призовавам цялата великотърновска общественост да подходим по-спокойно – стъпка по стъпка, мач за мач, и да видим какво ще стане. Но с тази селекция – да, Етър наистина ще се бори за нещо повече от миналия сезон", каза Луканов.