Няма друга настройка в Етър, освен за победа, заяви старши треньорът на „виолетовите“ Емануел Луканов преди съботното домакинство срещу Добруджа.

„Най-важното е отборът да се възстанови и да излезем срещу Добруджа по същия начин, както го направихме с ЦСКА 1948. Тази победа ни задължава да направим и следваща, в противен случай трите точки се обезсмислят“.

Етър се върна на 2-ото място във Втора лига след успеха с 1:0, който дойде в последните минути благодарение на гола на Живко Петков. Сега тимът има 20 точки, колкото е събрал и Спартак Плевен на върха. ЦСКА 1948 II е на 3-а позиция с 19.

LAP.bg
60 снимки

„Имахме тотален превес срещу ЦСКА 1948 II през целия мач, което е благодарение на футболистите. Така беше и в предходните десет мача, не е имало отбор, който да ни надиграе. Ако бяхме завършили 0:0, пак щеше да има някакви критики срещу нас. Но победихме и резултатът е барометър за цялостното представяне на отбора“.

След срещата на стадиона Царско село проблемите пред Луканов се увеличиха. Живко Петков е наказан, Кольо Станев също може би ще пропусне мача заради контузия. Яни Пехливанов също е с мускулен проблем и не е на линия. Добруджа е първа под чертата на изпадащите, заемайки 15-о място с 12 точки.

„Винаги очаквам едно – победа. Тя е барометър на всичко. Дори и да е с лоша игра и по трудния начин, но искаме победата. Със сигурност срещу Добруджа ще е трудно, въпреки че ще им липсва Дени Ангелов напред. Те играят с петица отзад, най-вероятно ще сложат още 4 халфа и само един нападател и ще чакат статични положения или контраатаки. Със сигурност ни очаква труден двубой, но, както казвам винаги, може да стане и лесен. Няма друга настройка за всеки мач, освен за победа. Ако има друга настройка, не сме за този спорт изобщо“, завърши треньорът.