От Етър са стартирали преговори с бившия треньор на Лудогорец Станислав Генчев, който да смени Веселин Великов, съобщава "Мач Телеграф". Търновци тръгнаха слабо в първенството, след което се превърнаха в най-добре играещия тим във Втора лига, но напоследък изпаднаха в дълбока криза.

Генчев пък за последно води Лудогорец и спечели титлата с разградчани, но новият треньор Анте Шимунджа не пожела младият специалист да остане в щаба му. Ръководството на "виолетовите" е отчело като плюс и факта, че Генчев е от региона (б.р. роден е в Дряново), а освен това е бил и играч, и треньор на Етър. Той обаче влиза и в плановете на Локо София, където оставката също стърчи от джоба на Иван Колев. Преди това пък бе спряган за треньор на Локо Пловдив.

Самият Генчев обаче приел да поеме "виолетовите", само ако влязат в efbet Лига. В момента тимът е на четвъртото място, което отрежда участие на бараж, а от третото място го делят две точки.

Великов и Етър се представят ужасяващо, като имат пет загуби в последните си пет двубоя. Ако се вземат предвид последните шест двубоя във Втора лига, то търновци са последни само с една спечелена точка, а малко по-добре от тях е Созопол - 2 точки.