Старши треньорът Етър Емануил Луканов остана доволен от успеха над Монтана в първия кръг на Втора лига. „Виолетовите” откраднаха трите точки от стадион „Огоста”, побеждавайки с 1:0 с гол на Николай Янков.

Луканов призна, че голямата цел на Етър е място в efbet Лига догодина.

„Като цяло мачът беше равностоен. През първото полувреме имахме проблеми, системата на Монтана е доста коварна и имахме някои проблеми с адаптацията. Монтана имаше териториално преимущество. На почивката направихме някои промени, чакахме на контраатака, първата се получи по-перфектен начин и вкарахме. Домакините също смениха схемата си. Не успяхме да вкараме втори гол, но съм доволен от трите точки. Можеше да вкараме още голове и резултатът да бъде по-изразителен”, сподели специалистът.

„Голът падна рано, но това не означава, че си спечелил мача. Не трябваше да има отпускане, направихме в точния момент смените и видяхте, че всички момчета имаха възможности за гол. Хубаво е че създаваме положения, в един момент ще започнем да вкараме. Монтана също е претендент за efbet Лига. Много силен отбор.

С всеки изминал мач ще виждате все по-добър и по-добър отбор на Етър. Чакаме контузените от миналия сезон. Динамиката ще се промени, тренировките ще се променят, надявам се това да се види и на терена. Селекцията ни принуждава да се борим за Топ 3. Трябва да бъдем хладнокръвни и постоянни в действията си”, каза още Луканов.