Емануел Луканов върна Етър в efbet Лига, но не е ясно дали ще продължи да води отбора. Специалистът не може да се оплаче от липса на оферти в момента, а запознати твърдят, че е имал и три предложения от чужбина. Едната от тях била от Италия и е доста сериозна, научи „Мач Телеграф“.

Договорът на Луканов с „виолетовите“ изтича на 15 юни, а Етър вече води разговори с треньора, но на този етап няма нищо конкретно от страна на „болярите“.

Луканов поддържа добри връзки в Италия, където има опит като футболист. По време на кариерата си той е играл за Перголетезе, Киари, Кастелана и Нуова Веролесе, където е оставил отлични впечатления с изявите си. У нас Луканов е бил помощник-треньор в Черно море и Берое. При „моряците“ той работи в продължение на девет години като в този период асистира на Стефан Генов, Никола Спасов, Адалберт Зафиров и Георги Иванов.

Има опит и в чужбина. Луканов два пъти е помощник на Ивайло Петев. Първо в Ал Кадасия от Саудитска Арабия, а след това и в полския Ягелония.

Той пое Етър през миналата година и успя да спечели промоция от първия си опит. Близки до него твърдят, че предпочита да остане в родния си град и да води „болярите“ в  елита. „Тук му е сърцето“, твърдят те. В крайна сметка обаче и ръководството на Етър трябва да покаже, че оценява усилията му.